Tezler

 PROQUEST –PROQUEST DISSERTATIONS & THESES DATABASE

Kendi alanındaki tek veritabanı olan bu veritabanı Sosyal Bilimler, İletişim ve Sanat Mühendislik, Tıp Bilimleri, Fizik, Psikoloji, Eğitim, Edebiyat, Felsefe, konularına kadar tüm  akademik alanlardaki doktora ve master tezlerini kapsamaktadır. ProQuest Dissertations and Thesis Full Text veritabanı, uluslararası tezlerde dünyanın en geniş arşividir. 1861′den günümüze WEB üzerinden 2.3 Milyonun üzerinde doktora ve mastır tezini kapsar. 1997 yılından itibaren, 800.000’den fazla doktora ve mastır tezlerine tam metin ve PDF formatında erişim imkanı sağlar.

Erişim için tıklayınız…

EThOS (ELECTRONİC THESES ONLINE SERVİCE)

İngiltere Üniversitelerinde yapılan tezleri içermektedir. Elektronik Tez Online Sistem (Ethos) tezlerin tam metinine ücretsiz erişim sunar. EThOS British Library tarafından yönetilmektedir.

Erişim için tıklayınız…

DART EUROPE E-THESES PORTAL

DART-Avrupa, Avrupa araştırma tezlerini, dünyanın erişimine açmak  için araştırma kütüphaneleri ve kütüphane konsorsiyumlarıyla birlikte çalışan bir ortaklıktır.

Erişim için tıklayınız…

NDLTD (NETWORKED DIGITAL LIBRARY OF THESES AND DISSERTATIONS)

Networked Digital Library of Theses and Dissertations (NDLTD) elektronik lisans ve doktora tezlerinin kabul edilmesi, oluşturulması, kullanılması, yayılması ve korunmasını teşvik eden  uluslararası bir organizasyondur.

Erişim için tıklayınız…

YÖK-TEZ MERKEZİ

Üniversiteler ile eğitim ve araştırma hastanelerinde hazırlanan yüksek lisans, doktora, tıpta uzmanlık ve sanatta yeterlilik tezleri, 1987 yılından itibaren toplanmaya başlanmıştır. Teknolojik gelişmelere paralel olarak 2006 yılından itibaren tezler elektronik ortamda sağlanmaya başlanmıştır. 2007 yılında başlatılan “Elektronik Tez Arşiv Projesi” ile Ulusal Tez Merkezi’nde bulunan basılı tezler, internet üzerinden tam metin (pdf) olarak araştırmacıların hizmetine açılmıştır.

Erişim için tıklayınız…

Leave a comment